Кромид лук - природен антибиотик

Лечебните свойства на лука в сурово състояние са неоспорими от столетия. Страхотни резултати се виждат както при вътрешна, така и при външна употреба.
Вътрешна употреба:
Оказва положителен ефект при възпаления на горните дихателни пътища, които се определят най-общо като настинки и простуди. Похапвайки лук още при първите признаци на неразположение, може да спестите употребата на някои лекарства. Химическо съединение в лука, наречено кверцетин, има антихистаминови (антиалергични) и противовъзпалителни свойства, които се борят с хремата.
Външна употреба:
Вземете една глава бял лук и я обелете. Разделете я на 4 части и я изсипете в подходящ съд. Поставете я в близост до леглото и я оставете за една нощ. Лукът помага за абсорбиране на микробите от въздуха и по този начин предотвратява тяхното попадане в организма.
Лук в чорапите?! Това сигурно Ви звучи като виц. Практиката на поставяне на лук на краката обаче може да бъде проследена до древната китайска медицина. Древните лечители са установили, че има хиляди нервни окончания в долната част на стъпалото, които действат като точки на вътрешните органи и са тясно свързани с нашата нервна система. Когато филийки лук се поставят върху долната страна на стъпалото те започват да терапевтират тялото ни на принципа на транс-дермалната терапия. Основно като ефект се наблюдава редукция на микроби и бактерии, защото лукът естествено има силни антибактериални и антивирусни свойства, повишаване на имунната система, отшумаване на настинки. Докато спите, лукът ще проникне в кожата ви, където ще действа за пречистване на кръвта, ще абсорбира токсините. Ако се притеснявате за това, че ще се озовете в миризлива стая след това, не се притеснявайте! Естествените свойства на лука също помагат за пречистване на въздуха в стаята, тъй като те убиват бактериите, елиминират основният фактор, който причинява лошо миришещи крака и отървава от т. нар. потна миризма до голяма степен.
Съвет:
- Изберете лук, който да е от чисто земеделие, да не е бил третиран с пестициди или други химикали. Иначе рискувате през нощта вместо „вълшебният чорап“ да дърпа токсини от тялото ви, да ги вкарва допълнително.
- Ако терапията се прилага на деца, то се съблюдава да не се зачерви кожата, ако лукът е много лют. Има вариант да се направи методът и с чесън, но тогава задължително се проверява през 30 минути  кожата да не изгори.
- Народната медицина използва лука и при натъртвания, ухапвания от насекоми, за ускоряване съзряването на абцеси, при измръзване, изгаряне, при лунички по лицето и при хрема.

Сподели

Нашите промоции