Лечебни свойства на "Царевицата"

В седмицата на „Царевицата” , EDEA ще Ви запознаес лечебните свойства  на тази вкусна зърнена култура!
Варената царевица  подобрява перисталтиката, тъй като съдържа много фибри . Укрепва зъбите , нормализира слюноотделянето и метаболизма. Подобрява кръвоснабдяването в главния мозък . Активизира имунната система и удължава живота . Изключително полезна е за предотвратяване на затлъстяването при децата , които я хапват с удоволствие. Жълтата млечна царевица  съдържа каротиноиди, с което е много полезна за зрението . Бульонът от царевичната коса се пие при хапетит, холецистит и холелитиаза. Кашата от царевично брашно (качамак) се препоръчва при гастрит.
Приятно хапване и бъдете здрави! 

Сподели

Нашите промоции