В седмицата на „Царевицата” , EDEA ще Ви запознае
с лечебните свойства
на тази вкусна зърнена култура!
Варената царевица подобрява перисталтиката, тъй като съдържа много фибри
. Укрепва зъбите
, нормализира слюноотделянето и метаболизма. Подобрява кръвоснабдяването в главния мозък
. Активизира имунната система и удължава живота
. Изключително полезна е за предотвратяване на затлъстяването при децата
, които я хапват с удоволствие. Жълтата млечна царевица
съдържа каротиноиди, с което е много полезна за зрението
. Бульонът от царевичната коса се пие при хапетит, холецистит и холелитиаза
. Кашата от царевично брашно (качамак) се препоръчва при гастрит.
Приятно хапване и бъдете здрави!