19 май 2018 г - Здравословно и Вкусно

04.05.2017

ЕДЕА е основен партньор на събитието ЗДРАВОСЛОВНО И ВКУСНО!

Събитието ще се превърне в празник на здравословната храна в Русе и ще събере производители и вносители на здравословни храни, лекари и специалисти по хранене19-ти май е Европейския ден за борба със затлъстяването и ще бъде отбелязан в гр. Русе с голямо събитие площад „Свобода“. Инициативата е с надслов „Здравословно и вкусно“ и е част от кампанията „Здравето има значение“ в партньорство с издателство „Вдъхновения“ и Българо- Румънски детски фонд.

Мисията на социалната кампания е да привлече вниманието върху все по-изострящият се проблем със затлъстяването при децата в България. Страната ни е на 5-то място в Европа по затлъстяване сред подрастващите. Според официалните данни храната в училищата става по-добра. Все още обаче вредните храни са предпочитана част от много деца.

Акцент ще са детските работилници – част от на световната инициатива Food Revolution Day - ДЕН НА РЕВОЛЮЦИЯТА В ХРАНЕНЕТО 2018, организирана от Фондация „За храната“. Четири работилници за приготвяне на четири различни здравословни рецепти от колекцията на Джейми Оливър. Рецептите ще се приготвят с специално подбрани продукти от щандовете на ЕДЕА.

Само на 19 май ще имате възможност да се включите в БЕЗПЛАТНА дегустация на уникалния хляб на пекарна ЕДЕА, една от иновациите в хипермаркет ЕДЕА. За първи път в Русе и в цяла Северна България клиентът в хипермаркета ще има възможност да проследи на живо целия процес по приготвяне на хляб. В пекарната на ЕДЕА ще може да се наблюдава всеки етап от месенето до изваждането на готовия продукт. За разлика от другите вериги, тук няма да има замразени тестени продукти, които се пекат след размразяване. Ще се предлагат над 10 видя хляб с истинска закваска и по традиционни занаятчийски рецепти, хляб с лимец и хляб със семена.

Инициативата се провежда под патронажа на Община Русе и със съдействието на хипермаркет ЕДЕА, най-иновативния български хипермаркет в България.

Сподели

Нашите промоции