Зоната за червени меса е с отворена зад стъклена витрина транжорна. Процесът на транжиране и хигиенните изисквания са видима за клиентите на ЕДЕА. Месото е специално подбрано от регионални производители, които отглеждат животните с любов и внимание. Професионални транжори се грижат клиентите на хипермаркета да получават желаното месо, транжирано по правилния начин.
Първокачественото месо е част от здравословния и балансиран режим на хранене. Ето защо хипермаркет ЕДЕА предлага на своите клиенти-ценители най-добрата и модерна технология за зреене на месо. Методът се нарича „Dry Aging”. Телешко месо /рибай стек, тендерлойн стек/ се затваря в контролирана среда: постоянна влажност около 85% и температура 2°C за период от 35-45 дни. Чрез специалната температура и изпаренията на хималайска сол, месото става уникално крехко с подобрени вкусови качества. Запазват се всички необходими за организма протеини, мазнини, минерали и аминокиселини. Структурата на готовото зряло месо е нежна, но твърда и е с перфектна захапка. Ще забележите, че когато месото е на скара или тиган, то няма почти никакви месни сокове, а мазнините около него излъчват пикантен аромат. Освен несравними вкусови качества, зрялото месо пести време за готвене: достатъчно е само запечатване на тиган от двете страни. Страхотна изненада за близки и приятели.
Всички меса в ЕДЕА имат проследен произход, давайки на клиентите увереност в качеството на месото.