ПРИГОТВЯНЕ:
Спанакът се почиства от дръжките и се измива. Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Слага се в дълбок тиган със сгорещено олио. След като съвсем леко се запържи, се прибавя спанакът и се захлупва с капак. Задушава се 10 мин. и се отцежда. Слага се в купа и се прибавят яйцата, натрошеното на ситно сирене и галетата от бадеми. Сместа се разбърква много добре и се оставя в хладилник да престои 2 часа.
За панировката:
Настърганият пармезан се разбърква с яйцата и се оставя в хладилник за 2 часа.
Спаначените кюфтета се пържат в сгорещеното олио, като се взима от сместа и се овалва в панировката.
За соса:
Киселото мляко, майонезата и нарязания на ситно чесън се разбиват с пасатор. Добавя се сол на вкус.
Получават се пухкави и много вкусни спаначени кето кюфтета!